Családosok
Üzleti utazók
Páros pihenés
Gyógyturizmus
Ádám

Középvezetői interjúk - Lendvai Ádám

2023. szeptember 22.

🌟Ismerje meg középvezetőinket🌟
Folytatjuk a Hungarikum Hotel****superior új poszt sorozatát, amelyben bemutatjuk Önöknek kiváló középvezetőinket. Mai epizódunkban a vendéglátás „színfalai” mögé tekinthetnek be olvasóink.

Lendvai Ádám, a magyar vendéglátás és a borkultúra szenvedélyes híve 🍷

Ma bemutatjuk Ádámot, aki büszke tagja a Hungarikum Hotel****superior csapatának mint vendéglátó igazgató, illetve vezeti a Törley Bárt, amely a szállodánk egyik büszkesége.
Az interjúnk során kiváncsiak voltunk rá, hogy hogyan élte meg a vendéglátó igazgató az elmúlt egy évet a hotelben.

Kérdésünk a következő volt:
„Mi volt az elmúlt 1 évben a legjobb/ legsikeresebb élményed a Hungarikum Hotellel kapcsolatban?”

Ádám elmondta:
"Nagyon intenzív egy év van mögöttünk, egy hotelt megnyitni nagy feladat. Legnagyobb sikerünknek könyvelem el, hogy a nyitó csapatból mindenki itt van közel egy évvel az indulás után is. Magas színvonalú szervizt csak egy összetartó, összeszokott csapat tud nyújtani. A jó kommunikáció, rugalmasság kifizetődik, ennek köszönhetjük, hogy vendéglétszámunk folyamatosan növekszik."

Az interjú során Ádám megosztotta velünk, hogy miért választotta ezt a pályát, beszélgettünk az őszinte szenvedélyéről a vendéglátás és a borkultúra iránt, és mesélt arról is milyen izgalmas projekteken dolgoznak, amelyek nem csak szállóvendégeink lesznek elérhetőek.

Teljes interjú:

Hogy telik egy napja egy vendéglátás vezetőnek? Milyen vezetői feladatokat látsz el nap, mint nap?

"A Hungarikum Liget minden dolgozója ugyanott kezdi a napot: a főportán, ahol a bejelentkezés mellett az aznapi első információkat is megszerezheti az ember a kollégáktól. Ezután megérkezek a hotelba, ahol bejárom a mindennapi kötelező körömet, betérek a konyhába, az étterembe, majd az irodák felé veszem az irányt, hogy meggyőződjek róla, minden és mindenki a helyén van és felkészült a napi tennivalókra és a vendégek fogadására. A teendők változatosak és napi szinten változnak is. Amelyek biztosan előkerülnek, azok a vendéglátást szabályozó szoftverrel kapcsolatos mindennapi dolgok, hiszen ebben rögzítünk adatokat, számlákat, termékeket. Kulcsfontosságú a kapcsolat fenntartása a Hungarikum Liget más területeivel, napi szintű a kapcsolattartás a pénzügyes, könyvelő kollégákkal is.Az étteremvezető kollégákkal, Ledniczky Tiborné Icuval és Donka Ottóval minden hétre más célokat tűzünk ki, alkalmazkodva a hotelben megszálló vendégek igényeihez, tréningeket tervezünk és szervezünk, hogy mindenki számára megadjuk a fejlődési lehetőséget.Igyekszem minden lehetőséget megragadni, hogy vendégeinkkel is tudjak váltani néhány szót az itt tartózkodásukról, élményeikről, rólunk és ő magukról is, hiszen az ő véleményük határoz meg igazán minket."

 

 Mióta vagy az adott szakmában, miért választottad hivatásodként, miért szereted?

"Az érettségi bizonyítvány megszerzése után, 18 évesen fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy kipróbálom magamat a vendéglátásban. Rövid balatoni kitérő után gyorsan az „Angol Ligába” igazoltam, ahol ötcsillagos vidéki hotelekben kezdtem el pályafutásom és egészen a főpincéri rangig meneteltem. Ekkor egyértelművé vált számomra, hogy megtaláltam az utamat. Nincs olyan nap, hogy ne tanulnék valami újat, akár az ételekről, borokról, emberekről. Érdemes követni az aktuális trendeket egy izgalmasan összeállított étlappal, borlappal, vagy éppen isteni finom, szezonnak megfelelő koktélokkal, de természetesen nagyon sok múlik a kiszolgáláson is. Szeretem a szakma összetettségét, változatosságát."

 

Mi az a különlegesség, az a plusz a Hungarikum Hotelben, amit a Te területed nyújt a Vendégeknek?

"Szeretnénk kiemelkedő élményt nyújtani a vendégeinknek, akik megtisztelnek minket bizalmukkal, igyekszünk kifogástalan szervizben részesíteni őket. Emellett nagyon fontosnak tartjuk a közös értékek és hagyományok megőrzését, ami visszaköszön étlapunkon: törzsvendégeink már jól ismerik néhány fogásunkat, ami Czifray István magyar nemzeti szakácskönyve alapján készült, ő éttermünk névadója is."

 

Miért jó, miért szeretsz a Hungarikum Hotelben dolgozni?

"Büszke vagyok arra, hogy a Hungarikum Hotel egy családias munkahely, ahol a magasszintű kiszolgálás mellett nagyon fontosnak tartjuk a kapcsolódást mind a kollégák felé, mint a vendégek felé. Kollégáinkkal közös célért küzdünk, mindig támogatóan lépünk fel egymással szemben, segítjük és kisegítjük egymást, hiszen ez kell ahhoz, hogy a legjobbat nyújthassuk; mi akkor vagyunk elégedettek, ha vendégeink jó élménnyel távoznak tőlünk. Ez amennyire nagy felelősség, annyira motiváló is."

 

Mi volt az elmúlt időszakban a legjobb/ legsikeresebb élményed a Hungarikum Hotellel kapcsolatban?

"Nagyon intenzív egy év van mögöttünk, egy hotelt megnyitni nagy feladat. Legnagyobb sikerünknek könyvelem el, hogy a nyitó csapatból mindenki itt van közel egy évvel az indulás után is. Magas színvonalú szervizt csak egy összetartó, összeszokott csapat tud nyújtani. A jó kommunikáció, rugalmasság kifizetődik, ennek köszönhetjük, hogy vendéglétszámunk folyamatosan növekszik."

 

Hogyan kapcsolódik a Hungarikum Hotelben a Te munkád, területed, munkatársaid a Hungarikum Liget más egységeinek hasonló területéhez, a Hungarikum Ligethez, szellemiségéhez?

"Nyugodt természetű vagyok, ennek köszönhetően rugalmasan és könnyen alkalmazkodom a kollégákhoz, érdeklődöm a munkaterületükről és az abban szerzett tapasztalataikról, a megélt nehézségekről, pozitív élményeikről. Azt vallom, ha jól ismerjük a környezetünkben dolgozó embereket, akkor könnyebben tudunk egymáshoz kapcsolódni. Ezt az attitűdöt próbálom átadni a Hungarikum Ligetben dolgozó kollégáimnak, ezzel létrehozva egy pozitív, vendégorientált szellemiséget."

 

Mik a területeden a jövőbeni fejlesztési tervek?

"Mondhatjuk, hogy még gyerekcipőben járunk, rengeteg tervünk van. Folyamatosak az étel- és italtréningek, olyan nagyszerű emberekkel van lehetőségem együtt dolgozni, mint Prohászka Béla Venesz díjas mesterszakács, aki mentorként segíti a munkámat, vagy Pirok Zsolt séf, akivel közösen szervezzük a mindennapi munkát. Izgalmas projekteken dolgozunk, az egyik például az, hogy tematikus bor és vacsoraesteket fogunk indítani nem csak szállóvendégeknek, hogy bárki részt vehessen, akit érdekel a gasztronómia világa."

 

Milyen saját szakmai fejlődési terveid vannak a jövőben, hogy még jobb lehess a szakmádban, még jobb vezetővé válhass?

"A jó pap holtig tanul, tartja a közmondás, és tartom én is. Szeretném elvégezni a turizmus-vendéglátás szakot, hogy szakmai tapasztalatomat diploma is kísérje. Fontosnak tartom, hogy nyitott maradjak az új trendekre, át tudjam azokat formálni saját szellemiségemre, keressem azt, amit a magaménak érzek. Figyelemmel követem a szakmát, inspirálóan hatnak rám a sikeres éttermek, hotelek, a kiemelkedő vezetők a világ minden tájáról."

 

Kérjük, ossza meg velünk, milyen élményeket szereztek Ádámmal és csapatával a pincérekkel, amikor nálunk voltak!