Teljes interjú:
Hogy telik egy napja egy Séfnek? Milyen vezetői feladatokat látsz el nap, mint nap?
"A napom jellemzően 6:30-kor indul. Ilyenkor tájékozódok, hogy a konyhán minden rendben van-e, pl. a hűtők hőmérséklete az előírtaknak megfelelő-e, a higiénia tökéletes-e, a munkatársak egészségesek-e?! Ezek után a vendégek létszámának megfelelően összeállítom a munkarendet és kiadom a feladatokat. Ellenőrzöm, hogy a reggelihez tökéletes minőségben kerültek e ki az ételek. Tájékozódom a napi, illetve a heti feladatokról, megválaszolom az e-maileket. Egyeztetések után leadom a különböző beszállítóknak az alapanyagok megrendelését. Folyamatosan koordinálom a készülő ételek elkészítését, kóstolok és segítem a kollégák munkáját."
Mióta vagy az adott szakmában, miért választottad hivatásodként, miért szereted?
"15 éve vagyok a vendéglátásban, de már gyermekkorom óta főzök. Hívatásomnak tekintem, ebben tudok igazán kiteljesedni. Szeretem a gasztronómia minden ágát, szeretem az illatokat ízeket külön-külön is, de mikor összeállnak egy egésszé, az egy igazán különleges élmény számomra. Szeretem, hogy ki tudom élni a kreativitásomat és ezzel örömet tudok okozni másoknak és erről mindig kapok visszajelzést."
Mi az a különlegesség, az a plusz a Hungarikum Hotelben, amit a Te területed nyújt a Vendégeknek?
"A Hungarikum Hotel konyháján folyamatosan azon dolgozunk, hogy a magyar értékeket, ezen belül a gasztronómiához kapcsolódó Hungarikumokat a lehető legmagasabb minőségben tudjuk megmutatni a nálunk étkező vendégeknek. Ez egy igazán különleges lehetőség arra, hogy nemzeti identitásunkat erősítsük."
Miért jó, miért szeretsz a Hungarikum Hotelben dolgozni?
"Szeretem az egész miliőt. Már ahogy jövök dolgozni, jó kedvem lesz a gyönyörű szőlőskertektől, a gondozott, virágos környezettől, a fantasztikus épületektől és a kedves emberektől. Mindig is erős volt bennem a nemzeti öntudat, szeretek magyar lenni és igazi megtiszteltetés, hogy ezt ki is fejezhetem az általam elkészített ételek segítségével."
Mi volt az elmúlt időszakban a legjobb/ legsikeresebb élményed a Hungarikum Hotellel kapcsolatban?
"Nagy kihívás és szép feladat volt elindítani a hotel konyhájának működését. Beletartozik ebbe a munkatársak kiválasztása, csapattá kovácsolása, a rendszer kiépítése, a beszállítók szelektálása, az első több száz fős rendezvények levezénylése stb. Örömteli volt az összes pozitív visszajelzés és a sok elégedetten távozó vendég gratulációja."
Mik a területeden a jövőbeni fejlesztési tervek?
"Szeretnénk egy még inkább az évszakokhoz és a frissen fellelhető csúcsminőségű alapanyagokhoz alkalmazkodó étlapot és rendszert kidolgozni."
Milyen saját szakmai fejlődési terveid vannak a jövőben, hogy még jobb lehess a szakmádban, még jobb vezetővé válhass?
"Folyamatosan keresem a fellelhető fejlődési lehetőségeket, pl. szeretném az angol tudásomat fejleszteni, képezném magam a protokoll területén is, illetve, ha lehetőségem adódik szívesen részt vennék külföldi tanulmányutakon, hogy még inkább meg tudjak felelni a nemzetközi elvárásoknak, a más országokból érkező vendégeknek is. Szabadidőmben is a gasztronómiával foglalkozom, keresem a nagyobb tapasztalattal rendelkező séfek társaságát, ellátogatok hozzájuk és tanulok, tanulok. Remélem még sok idő adatik meg nekem ebben a szakmában és rengeteg örömet, élményt tudok okozni másoknak az eddig megszerzett tudásom által."
Kérjük, ossza meg velünk, milyen ételeket és élményeket szereztek Zsolttal és csapatával, amikor nálunk voltak!